To Κύλιξ Bar όπως προφανώς έχετε καταλάβει έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του από τον Ιούνιο του 2009...Σε όσους σας έχουμε λείψει , ειδικά τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα με καλή μουσική και φωτίτσα στο τζάκι θα ήθελα να ξέρετε πως είναι κάτι που και εμάς μας έχει λείψει !! Μερικές φορές όμως στη ζωή μας , μπαίνουν προτεραιότητες που μας αναγκάζουν να την προσαρμόσουμε σε νέα δεδομένα...κάπως έτσι λοιπόν έγινε και με μας...!!

Οσα γράφτηκαν στο απλό αυτό blogάκι , παραμένουν...και εφόσον θέλετε να ρίξετε μια ματιά...εισέλθετε! Σκοπός μου βέβαια ήταν να συνεχίσω τις αναρτήσεις αλλά αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατό...

...Ισως κάποτε να τα ξαναπούμε , να τα ξαναπιούμε , να ρίξουμε ένα κούτσουρο σ' ένα τζάκι , να κάνουμε και κανα liveάκι , να πιούμε ένα σφηνάκι (ίσως και κάτι παραπάνω!!)...ποτέ μη λέτε "ποτέ" σε αυτήν τη ζωή...

Στους καλούς μας φίλους που μας τίμησαν μα δε μας γνώριζαν έχω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Στους γνωστούς πάλι..."στην υγειά μας"!!!

Ν.
Είσοδος

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Αναμνήσεις...


...Εχω την αίσθηση , όσο γυρωφέρνω στη blogόσφαιρα , ότι ηλικιακά τουλάχιστον βρίσκομαι κάπου στη μέση (άντε και κάτι παραπάνω) από το μέσο όρο των bloggers...Ειδικά για τα βολιώτικα blogs μάλλον κάτι παραπάνω !!! Σήμερα θα ενώσω όλες τις ηλικίες!!! Θα θυμηθώ τα πιό HOT σημεία των νεανικών μου χρόνων και όσοι θέλετε στα σχόλιά σας θυμηθείτε τα δικά σας , αναφέρατέ τα , που ήταν και τι κάνατε , για να δούμε τι παίχτηκε σ'αυτή τη πόλη τη τελευταία 25ετία τουλάχιστον...!!! και ξεκινώ ευθύς αμέσως....

. Πλατεία Ελευθερίας με στρόγγυλο συντριβάνι , βράχια και χρυσόψαρα !!!
. Αναυρος προ πλατείας όταν η ΑΓΕΤ έστηνε παιδότοπο με φουσκωτό κάστρο
. Πινγκ πονγκ στη Χριστιανική Αγωγή και κόντρες με τα παιδιά του Αγίου Νικολάου
. Δημοτικό Ωδείο Βόλου με τα ΚΤΕΛ απέναντι , στη Μεταμορφώσεως
. Σινεμάδες Αχίλλειο , Αττίκ , Λίντο και Εσπερος για το καλοκαίρι...
. Λουκουμάδες στο ζαχαροπλαστείο (δε θυμάμαι το όνομα) Κ.Καρτάλη / Δημητριάδος
. Καφετέρια Μινέρβα , Κεντρί , Je reviens
. Ηλεκτρονικά Pinball (Κουμουνδούρου/Ιάσωνος) , Παλάτι (κάπου στην Αναλήψεως) , Cafe Romeo (Αναλήψεως στο ποτάμι του Αναύρου)και ένα που δεν είχε όνομα πίσω από το περίπτερο Σπυρίδη-Αναλήψεως για τις κοπάνες από το 3ο Γυμνάσιο/Λύκειο....
. Φαστφουντάδικο RAINBOW δίπλα απο το Αχίλλειο όμως....
. Ποδοσφαιράκι στο Νιόνιο (μπιλιάρδο δεν έπαιζα αλλά το Columbia ήτανε must...!!!)
. SANITARIUM...και τώρα ακόμα έτσι αναφέρεται η γνωστή διασταύρωση μεταξύ παλιόφιλων όταν έρχονται κατά Βόλο μεριά...
. Καφέ Σαντάν...υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πάει;;;
. Αναυρος σχολικοί περίπατοι για πάντα !!!
. Ολες οι γειτονιές και οι δρόμοι (άδειοι τότε)του Βόλου για τσάρκα με ποδήλατο...
. Παραλία...πάνω - κάτω , πάνω - κάτω , πάνω - κάτω....!!!

Ξέρω ότι υπάρχουν άπειρα σημεία ακόμα ... Εσείς τι θυμάστε ;;; Οσοι θέλετε σχολιάστε !!!

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Νικολάκη άμα αρχίσεις τέτοιες ιστορίες,μας βλέπω σαν τους γέρους στο Muppet Show.
Σοβαρά τώρα,υπάρχουν δύο παράμετροι στο θέμα "τι ωραία που ήταν τότε ".1)Ημασταν πιό νέοι,με λιγότερα προβλήματα και οι κοινωνικές δομές ήταν διαφορετικές.2)Εαν λάβουμε σαν δεδομένο ότι όντως ήταν καλύτερα τότε,με όλες αυτές τις επιλογές που υπήρχαν,τότε πρέπει ή να μας πίασει μελαγχολία,η να δούμε την πραγματικότητα που είναι αυτή που βιώνουμε:"The times there are changing"(Bob Dylan.
Υ.Γ1.Το ζαχαροπλαστείο-γαλακτοπωλείο ήταν η Στρούγκα,στην τζαμαρία της οποίας είχε πέσει αμάξι δυο-τρεις φορές.
Υ.Γ2.Το Παλάτι ήταν πρώην σινεμά και το καφέ Σπυρίδη -Αναλήψεως λεγόταν Μικρό Καφέ.
Ασχετο:Κάνω μια παρουσίαση`στο Θ week κάποιων βολιώτικων blogs.Εάν θέλεις,στείλε ένα e-mail στο sefi@uth.gr για το πως και γιατί έγινες bloger.σαν μικρή συνέντευξη.Θα γράψουν και άλλοι.Εάν θέλουν και κάποιοι γνωστοί σου μπορούν.Απλά εάν είναι δυνατόν μέχρι την Τρίτη.Ευχαριστώ

Nikolas είπε...

Αυτό είναι !! Τις πληροφορίες έψαχνα...το παλάτι πρώην cinema ?? Ούτε που το ήξερα !! Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς οι γέροντες !!! (χο χο χο ) Αστειεύομαι !!!

Ανώνυμος είπε...

parko agiou kostantinou , byres kai kithares TO steki!

Unknown είπε...

Αμα αρχίσει ο γέροντας ιστορίες για τότε στο πάρκο,θα τελειώσει η κάβα και ακόμη θα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, το "καλό παιδί" όπως και ο Τσαπάρας... θυμάμαι το πιγκ πονγκ με τις ατελείωτες κόντρες (το σκορ ήταν 123-119 με κάποιον γνωστό μας και γνωστό στο πανελλήνιο, εννοείται κέρδιζα..) τις πάστες φούρνου στη Μινέρβα (τα καλοκαίρια η παραγγελία μία πορτοκαλάδα ΕΨΑ και... μία πάστα φούρνου), θυμάμαι τις βόλτες με τα ποδήλατα (μας ψάχναν οι δικοί μας), τα πάνω κατω στην παραλία (να συναντήσουμε "τυχαία", νεανικούς ερωτες) για καλή κουβεντα. Θυμαμαι και την ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ στην ΠΟΡΤΑΡΙΑ... Στιγμές ξενοιασιάς, αληθινης φιλίας και πρωτων εφηβικών αντιδράσεων.
Θυμαμαι το πρώτο σχολικο party που πήγα (ταμίας γαρ) στο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ...
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΩ ΕΔΩ.... γιστί δε με βλέπω καλά....
Να εισαι καλά φίλε μου...
Να δίνεις αφορμές...

Nikolas είπε...

Το "Τετράγωνο" ...ίσως μια από τις τελευταίες (αν όχι η τελευταία) Disco της πόλης του Βόλου...Σωστός!!! Σχολικά πάρτυ κλπ...το είχα ξεχάσει...τη πορτοκαλάδα ΕΨΑ την έπινες πριν από την πάστα φούρνου ή μετά γιατί δε θυμάμαι..!!!!

Θ.Μ. είπε...

ATRIUM
To pio thryliko indie bar tis polis, se ekeino to hmiypogeio (kassaveti me gallias, an thymamai kala tis odous).

GARAGE
Ekei eixan paixei mexri kai oi Last Drive. Mavri mavrila stous toixous, rock club apo ta liga.

ARIA
To bar me tin pio thryliki tzamaria hehehe

VAE VICTIS
Ti na prwtopeis gi'afto to bar.

A nai, k to hlektronikadiko tou Mpotsari ;-)

Nikolas είπε...

Πολύ σωστά !! Η Αρια αν είχε μάλιστα προκαλέσει μποτιλιάρισμα..!

Unknown είπε...

Λοιπόν επειδή είστε νέα παιδιά...
Εκεί που είναι η Ρεζέρβα ήταν το πρώτο bar της πόλης(με την έννοια των μπαρ του εξωτερικού)λεγόταν Πατλιά the TIR bar.Στον τρίτο όροφο ήταν η REVOLUTION παράρτημα της SANITARIUM.Δίπλα,εκεί που έγινε Τράπεζα το ονομαστό μπιλιαρδάδικο SPOT LIGHT.
Στο vae victis κάναν ένα ωραίο live οι ΔΡΑΠΕΤΕΣ...
Μην με βάζετε άλλο στην πρίζα να θυμάμαι.Λυπηθείτε με...!

Nikolas είπε...

Γιάννη μήπως θυμάσαι και το bar στην Ιάσωνος που κάηκε γιατί εχω κολλήσει και δε μπορώ με τίποτα να θυμηθώ το όνομά του...(και ήταν και θρυλικό μπαρ...)

Unknown είπε...

Το Nuts και όταν κάηκε δεν ήταν bar.Λέσχη ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Να σας θυμισω και εγω ζορμπας με πολυ rock μουσικη(αλεξανδρας με φυλελληνων)το big ben(μαυροκορδατου)φυσικα τον καλυτερο φραπε ever(σουλης,αποστολης και κανελλος)ο φαλακρας με μπιλιαρδα κτλ ψηλα στην ιωλκου.

Ανώνυμος είπε...

Το Revolution δεν ηταν παραρτημα του SANITARIUM , αυτο ηταν του Μπόλλα , το REVOLUTION που για να μπεις επρεπε νασουν Λοκατζής , ανηκε μαζί με την ΠΑΤΛΙΑ και το SPORTLIGHT σε κάποιον μπάρμπα Γιώργο με τα παιδιά του . Στο SPORTLIGHT πηγαιναν ολοι οσοι δεν μπαίνανε στον ΝΙΟΝΙΟ λογω ηλικίας - ηθελε ταυτοτητα

Admin είπε...

Ξεχάσατε παιδιά το House of Pop και μετέπειτα ABC στη Δημητριάδος...Ωραίες εποχές τότε...

Ανώνυμος είπε...

αυτός ο Μπόλλας μάθαμε τι απέγινε;

Ανώνυμος είπε...

Το 81 άκουσα σε ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου,πως ο Μπόλας είχε "χαθεί "στην Κωσταντινούπολη..(απο τον ανταποκριτή του Βόλου)