To Κύλιξ Bar όπως προφανώς έχετε καταλάβει έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του από τον Ιούνιο του 2009...Σε όσους σας έχουμε λείψει , ειδικά τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα με καλή μουσική και φωτίτσα στο τζάκι θα ήθελα να ξέρετε πως είναι κάτι που και εμάς μας έχει λείψει !! Μερικές φορές όμως στη ζωή μας , μπαίνουν προτεραιότητες που μας αναγκάζουν να την προσαρμόσουμε σε νέα δεδομένα...κάπως έτσι λοιπόν έγινε και με μας...!!

Οσα γράφτηκαν στο απλό αυτό blogάκι , παραμένουν...και εφόσον θέλετε να ρίξετε μια ματιά...εισέλθετε! Σκοπός μου βέβαια ήταν να συνεχίσω τις αναρτήσεις αλλά αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατό...

...Ισως κάποτε να τα ξαναπούμε , να τα ξαναπιούμε , να ρίξουμε ένα κούτσουρο σ' ένα τζάκι , να κάνουμε και κανα liveάκι , να πιούμε ένα σφηνάκι (ίσως και κάτι παραπάνω!!)...ποτέ μη λέτε "ποτέ" σε αυτήν τη ζωή...

Στους καλούς μας φίλους που μας τίμησαν μα δε μας γνώριζαν έχω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Στους γνωστούς πάλι..."στην υγειά μας"!!!

Ν.
Είσοδος

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Πρόσωπα - Αβραάμ Κάουα


...Λοιποοοόν , σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα καλό φίλο και συμμαθητή που διαπρέπει εκτός των ορίων της πόλης του Βόλου . Ο κύριος της διπλανής φωτογραφίας είναι ο Αβραάμ Κάουα . Εχουμε περάσει αρκετές ώρες στο Κύλιξ Bar μιλώντας για τα άπειρα θέματα !!! Μα , ποιός είναι όμως αυτός ο τύπος ;;; Εχοντας σπουδάσει Γαλλική και Αγγλική Φιλολογία , ειδικεύτηκε στη θεωρητική μελέτη των κόμικς και του κινηματογράφου . Συνήθως συστήνεται ως συγγραφέας . Οταν δεν γράφει , ζει όσο καλύτερα και πιό ποιοτικά γίνεται . Διδάσκει πολιτισμικές σπουδές στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας iconotopia διοργανόνωντας συνέδρια για τα κόμικς . Σταθμούς στη ζωή του θεωρεί την συνεργασία του με το περιοδικό "Βαβέλ" από το 1994 , όπου για πρώτη φορά δημοσιεύτηκαν κείμενά του , τα φοιτητικά χρόνια στην Αγγλία όπου "βρήκε" την φωνή του , καθώς και τα δύο πρώτα του βιβλία : "Εικονικά Βλέμματα" [εκδ. Futura 2002] μια μελέτη για τα κόμικς και η συλλογή διηγημάτων "Τί Τραγουδούσαν οι Σειρήνες" [εκδ. Futura 2004] .

Θα μου πείτε τώρα...καλά , τί δουλειά έχει ένας συγγραφέας σε ένα bar ;; Γιατιιιί ;; Οι συγγραφείς δε πίνουν το ποτό τους ;;; Βεβαίως !! Δε ξέρω όμως αν ο εν λόγω κύριος πίνει ΤΥΧΑΙΑ Vodka/Martini ή θέλει να μας πει κάτι... Από μουσική όμως ένα είναι σίγουρο . Ακούει τα πάντα . Ο Αβραάμ Κάουα θεωρεί ότι γι'αυτόν η μουσική είναι το soundtrack της ζωής , κι η ζωή είναι φυσικά μιά ταινία !! Εχει ιδιαίτερη αδυναμία στην τζαζ , ροκ , κινηματογραφική , chill out , bossa nova . ..... Πιστεύει πως τα κόμικς με τη μουσική αλληλοσυμπληρώνονται . Στην καλύτερη περίπτωση οι εικόνες των κόμικς έχουν τη μουσική τους , και η μουσική δημιουργεί εικόνες ! Πολλά κόμικς επίσης παραθέτουν ή αναφέρονται σε συγκεκριμένους μουσικούς και τραγούδια ή έχουν δικά τους soundtrack .
Αυτόν το καιρό Ο Αβραάμ Κάουα βάζει τις τελευταίες του "πινελιές" σε ένα μυθιστόρημα τρόμου και μυστηρίου με τίτλο "Το Ασήμι που Ουρλιάζει" (τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει..!!!) . Του εύχομαι ολόψυχα να εκδοθεί σύντομα και να τριτώσουν τα βιβλία στο ράφι !!! Περιμένω επίσης εναγωνίως να διαβάσω τη συνέχεια του κόμικ "Αλλόκοτες Καρδιές" που κάνει με τον σχεδιαστή Δημήτρη Καμπουρίδη ...
Το μεγάλο όνειρο του συγγραφέα το γνωρίζω πολύ καλά . Ξέρω ότι το έχει στα σκαριά . Είναι πάντα στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του ...ένα σενάριο , μια ταινία , η πραγμάτωση παιδικών ανησυχιών ίσως....μια μουσική :;; ....Πιστεύω πως θα γίνουν ...!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιά παρουσίαση στο κύλιξ της δουλειάς του πιστεύω οτι αξίζει.
Και για να ανοίγουν και οι ορίζοντες και να μην "μονοπωλείται" το θέμα από κάποιους,μπορείς πιστεύω να παρουσιάζεις στο μαγαζί και άλλα πράγματα εκτός από μουσική.Ο πολιτισμός έχει και άλλες εκφάνσεις..

Nikolas είπε...

Πάρα πολύ σωστή παρατήρηση...και η αλήθεια είναι ότι η πρόταση έχει γίνει προς τον συγγραφέα. Παρά του ότι πρόκειται για μετριόφρων άτομο πιστεύω πως θα καταφέρουμε να αναδείξουμε τις δουλειές του στο ευρύτερο κοινό . Οσο για κάποια άλλη παρουσίαση ή οτι άλλο ,εμείς πάντα είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις !!